Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2017 19:04 - ЯНЕ САНДАНСКИ - СОЦИАЛИСТ,КОКОШКАР,ПРОДАЖНИК И РУСКО-ТУРСКИ АГЕНТ
Автор: bojil Категория: Политика   
Прочетен: 4842 Коментари: 10 Гласове:
24

Последна промяна: 23.11.2017 15:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЯНЕ САНДАНСКИ - СОЦИАЛИСТ,КОКОШКАР,ПРОДАЖНИК И РУСКО-ТУРСКИ АГЕНТ


    "Историческата истина не трябва да се крие,а да се знае и популяризира",казва често уважаемият Колобърски Съветник Исти. Прословутият "борец" за свобода Яне Сандански,пред когото толкова се прехласват комунистите е бил предател и бандит- аналог на червените мутри,развъждани от "Партията" днес. Той не бил онази голяма и величава фигура,за която обичат да ни го представят червените историци,а най-обикновен окръжен войвода (каквито във ВМРО имало доста). За сметка на това обаче той бил социалист,не по-малко деен от продажника Димитър Благоев. Бил осъден на смърт от ВМРО заради престъпления,извършени срещу него и прогонен от Организацията. След 1919 г. всички оцелели "санданисти" станали комунисти а през 1924 г. "изградили" ВМРО (обединена),подчинена на комунистическия интернационал,чието ръководство назначавано от Сталин било базирано в гр. Виена.

                          image
(по откъси от https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%
B5%D1%81_%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83_%D0%92%D0%9C%D0%A0
%D0%9E_(%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD
%D0%B0
).

  Само тези факти са достатъчни за да разберем за каква "свобода" и за кои "роби" се е борил Сандански и защо бе толкова любим на комунистите,че му измисляха "народни" песни и кръстиха на неговото име цял град. Той често убивал невинни хора ако заподозрел,че има опасност да докладват престъпленията му на Централния Комитет и причинил гибелта на някои от неговите водачи,най-вероятно с цел да ги измести. Отлично е описана негативната му роля в осводителната борба от последния ръководител на ВМРО- Ванчо Михайлов в неговата статия "Истинският лик на Яни Сандански" (http://macedonia-history.blogspot.bg/2010/01/blog-post_15.html).

  Сандански,колкото и жалко да е да се казва това,твърде рано продал съвестта си и станал турски шпионин в редиците на ВМРО. Той се продал на турците за пари,заради което един турски чиновник от началото на ХХ в. казва на своето началство,че "баш комитата" в Серско е техен човек. Както личи по всичко обаче,той първо става руски агент. После руснаците го накарали да стане и турски,за да съсипе освободителната борба на македонските Българи като направи Македония по-достъпна за готвеното в нея сръбско и гръцко завладяване. От кои известни факти заключаваме,че Сандански е бил руски и турски агент?

1. Неговият вуйчо Спас Харизанов завършил юридическо образование в Русия,бил преводач на руската армия в периода 1877-1878 г. и непрекъснато контактувал с известния руски агент Найден Геров. Последиците от влиянието,което оказала неговата личност върху емоционално лабилния Сандански показват,че през този период Спас Харизанов е станал руски шпионин,а по-късно става и основен спонсор на Сандански.

                                  image

2. Синът на Спас- Иван Харизанов,който е юрист и първи братовчед на Яне Сандански става лидер на тайния съветски агентурен кръг "Звено",който извършва 2 държавни преврата у нас (1934 и 1944 г.) и съществува в периода 1927-1935 и 1944-1949 г.

3. Продажния братовчед на Сандански Иван Харизанов бил много близък с несебърския грък,сталински агент и превратаджия Кимон Георгиев,който след 1944 г. станал "Герой на социалистическия труд",макар че никога в живота си не се е трудил. Харизанов знаел,че на 19.05.1934 г. ще има преврат,защото по думите на очевидци предупредил един свой родственик,работещ в редиците на ВМРО като звенарски доносник да се скрие навреме от репресиите,които Звенарите готвели срещу ВМРО. ВМРО било голяма пречка за готвената от СССР македонизация на Вардарските Българи,затова Звенарите получили задача да го ликвидират и разоръжат. След първия си преврат срещу България от 1934 г. обаче те не успели да наложат съветска власт в България понеже у нас нямало съветска армия,която да ги предпази от народния гняв.

4. Сандански пръв вдига ръка срещу своите доскорошни другари-борци за свобода и слага начало на братоубийствената война във ВМРО,завършена от комунизираните членове на ВМРО (обединена) към 1946 г.

5. През 1901 г. Сандански отклонява готвения от ВМРО удар срещу Разложкия бей и го насочва срещу напълно невинната американска мисионерна мис Елен Стоун,с което превръща своята секция на ВМРО в тероростична организация и става причина честните борци за свобода да бъдат наричани от западната преса "Български бандити".


                                     image

6. През 1903 г. санданист от Серско предава на турците четата на Гоце Делчев и се смята,че той е бил инструктиран какво да прави от Сандански. Целта на турците била да обезглавят с помощта на Сандански готвеното в Македонска България въстание и така да отслабят неговата сила. Целта на Сандански пък била да присвои парите на мис Стоун,да не даде нито стотинка на Организацията и да направи услуга на турците. Не е изключено предаването на Даме Груев през 1906 г. също да е дело на негови хора и "сподвижници" (платени доносници).

7. През същата 1903 г. Сандански блокирал въстанието в Серския революционен окръг,за да получи пари и спокойствие от турците.

8. Пак през 1903 г. Сандански не дал нито една стотинка от парите на мис Стоун (110 кг турски жълтици) и нито една пушка на ВМРО,с което сериозно отслабил бойния потенциал на въстаниците и обрекъл цялото Илинденско въстание на провал.

9. През 1907 г. Сандански пратил своя човек,социалиста и по-късен комунист Тодор Паница да убие новите ръководители на ВМРО Иван Гарванов и Борис Сарафов,заради което той и Паница са осъдени на смърт от ВМРО през 1908 г. Присъдата на Сандански я изпълнява през 1915 г. Антон Кърчаков от Неврокопската чета,който имал и личен мотив- да отмъсти за свои близки,убити от Яне няколко години по-рано заради това,че сечали дърва от Пирин планина,която турците му дали.

10. След 1908 г. Сандански става пръв помощник на турците и официално е назначен от тях за паша (турски генерал),който взимал заплата от султанската хазна и получил като свое феодално владение горите на Пирин планина и Марикостинските минерални бани. Сътрудничеството му с турските власти е добре документирано със снимки.

                         Яне Сандански и Нуредин бег позират пред турското знаме :
                                      image

11. През 1908 г. Сандански скъсва всички връзки с ВМРО.

12. "Дейността" на Сандански и неговата чета дискредитираше македонското освободително движение,понеже стана причина сред народа да им излезе името "кокошкари"- епитет,който поради незнание се прехвърляше и върху честните борци за свобода.

13. След 1919 г. всички оцелели "санданисти",а след 1936 г. и всички членове на ВМРО ("обединена") стават комунисти,което показва на какво е учел своите четници Яне.

image                                                                                                                                                                        image
 
  Всичко,което изнесох дотук говори,че "героят" на Македония Яне Сандански охотно помагал на турците и руснаците а според твърденията на някои негови съвременници- и на сърбите,които по онова време,а даже и сега са перманентен руско-съветски жандарм на Балканите.



Гласувай:
24


Вълнообразно


1. 1997 - Харесва ми
19.11.2017 21:30
Такива статии ще отблъснат от bojil и подобните му много българи. Браво!
цитирай
2. bojil - Такива статии ще отблъснат от bojil ...
20.11.2017 15:06
1997 написа:
Такива статии ще отблъснат от bojil и подобните му много българи. Браво!

Благодаря- истината за нашето историческо минало трябва да се знае и да се казва.
цитирай
3. nkf - Такива статии ще отблъснат от bojil ...
20.11.2017 21:53
1997 написа:
Такива статии ще отблъснат от bojil и подобните му много българи. Браво!

Другарко 1997, вие за Божил не се грижете, защото, ако изнасянето на факти и изобличаването на меко казано "спорни фигури" като яне сандански отблъсква някого, то това биха били болшевишки безродни помаци като вас самата. Вие така или иначе не сте българка, нито пък присъдружните ви комунисти са българи. Другото което е важо да ви споделя е: ние сме много доволни от вашата лидерка хорни-корни, от село Крушовица, която ще разкулачи партийката ви. Така че само гледайте какъв ще ви е резултатът на следващите избори. Венсермос, другарко 1997. :) хаха Даже свинеподобното същество, явяващо се дъщеря на простака-крадец че гевара, дето сте домъкнали тук, няма да ви помогне. :)
цитирай
4. bojil - Такива статии ще отблъс ...
22.11.2017 12:39
nkf написа:
1997 написа:
Такива статии ще отблъснат от bojil и подобните му много българи. Браво!

Другарко 1997, вие за Божил не се грижете, защото, ако изнасянето на факти и изобличаването на меко казано "спорни фигури" като яне сандански отблъсква някого, то това биха били болшевишки безродни помаци като вас самата. Вие така или иначе не сте българка, нито пък присъдружните ви комунисти са българи. Другото което е важо да ви споделя е: ние сме много доволни от вашата лидерка хорни-корни, от село Крушовица, която ще разкулачи партийката ви. Така че само гледайте какъв ще ви е резултатът на следващите избори. Венсермос, другарко 1997. :) хаха Даже свинеподобното същество, явяващо се дъщеря на простака-крадец че гевара, дето сте домъкнали тук, няма да ви помогне. :)

Дори дъщерята на Гевара се дистанцира от комунизма и не споделя лъжовните заблуди на баща си.
цитирай
5. get - - Когато през 1934 г. ръководителя ...
22.11.2017 16:02
- Когато през 1934 г. ръководителя на ВМРО, Иван Михайлов, емигрира по канал през Турция за Европа - е посрещнат от няколко турски офицери.
Единият от тях с който се познава още от време на "младотурския" преврат, го пита:
"Е що стана така с нашият Яне ?" - на което Михайлов, му отговаря:
"Ами стана така, защото бе ВАШ!"

- Мисля, няма нужда от мой коментар, на "въпроса" и "отговора" - от тази среща на бивши "съюзници"?

- А по отношение ОТКОГА и КЪДЕ ИДВА(се инфилтрира) СОЦИАЛИЗМА във ВМРО - потърсете за информация за СЪЗДАТЕЛЯ НА ГРЪЦКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ - с имена Аврам Бенароя ... с когото си сътрудничат, както "групата на солунските атентатори" во главе с Шатев(ляво крило ... И РАЗЕДИНИТЕЛИ НА ВМРО в по-късно време), а така също, и СЪЗДАТЕЛЯ НА "македонизма", Димитър Влахов - от българска страна ... който вече В по-късно ВРЕМЕ, започва да сътрудничи на болшевишкия Коминтерн(МОСКВА) на тази основа?

- А относно коментара на @ 3. nkf - по отношение (на една от многото дъщери), на масовия убиец-садист Ернесто Гевара Линч, с прякор "Че"?

nkf написа:

Даже свинеподобното същество, явяващо се дъщеря на простака-крадец че гевара, дето сте домъкнали тук, няма да ви помогне. :)


- Това е в гена, им ... тъй като майката му, на въпросния "Че", Селия ла Серна(с моминска фамилия Шайнерман), - се явява Й, ПЪРВА БРАТОВЧЕДКА на не по-малкия убиец, военен терорист Ариел Шарон(Шайнерман) той и министър председател на Израел от 2001 г.!

- С уважение!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
23.11.2017 09:23
Истината винаги трябва да се изважда на светло, защото тя е единственото лекарство срещу червената чума и нейните вирусоносители!
цитирай
7. bojil - - Когато през 1934 г. ръководителя ...
23.11.2017 15:08
get написа:
- Когато през 1934 г. ръководителя на ВМРО, Иван Михайлов, емигрира по канал през Турция за Европа - е посрещнат от няколко турски офицери.
Единият от тях с който се познава още от време на "младотурския" преврат, го пита:
"Е що стана така с нашият Яне ?" - на което Михайлов, му отговаря:
"Ами стана така, защото бе ВАШ!"

- Мисля, няма нужда от мой коментар, на "въпроса" и "отговора" - от тази среща на бивши "съюзници"?

- А по отношение ОТКОГА и КЪДЕ ИДВА(се инфилтрира) СОЦИАЛИЗМА във ВМРО - потърсете за информация за СЪЗДАТЕЛЯ НА ГРЪЦКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ - с имена Аврам Бенароя ... с когото си сътрудничат, както "групата на солунските атентатори" во главе с Шатев(ляво крило ... И РАЗЕДИНИТЕЛИ НА ВМРО в по-късно време), а така също, и СЪЗДАТЕЛЯ НА "македонизма", Димитър Влахов - от българска страна ... който вече В по-късно ВРЕМЕ, започва да сътрудничи на болшевишкия Коминтерн(МОСКВА) на тази основа?

- А относно коментара на @ 3. nkf - по отношение (на една от многото дъщери), на масовия убиец-садист Ернесто Гевара Линч, с прякор "Че"?

nkf написа:

Даже свинеподобното същество, явяващо се дъщеря на простака-крадец че гевара, дето сте домъкнали тук, няма да ви помогне. :)


- Това е в гена, им ... тъй като майката му, на въпросния "Че", Селия ла Серна(с моминска фамилия Шайнерман), - се явява Й, ПЪРВА БРАТОВЧЕДКА на не по-малкия убиец, военен терорист Ариел Шарон(Шайнерман) той и министър председател на Израел от 2001 г.!

- С уважение!

Тази подробност не я знаех- благодаря.
цитирай
8. bojil - Истината винаги трябва да се изв...
23.11.2017 15:10
batogo написа:
Истината винаги трябва да се изважда на светло, защото тя е единственото лекарство срещу червената чума и нейните вирусоносители!

Тя хем е чума,хем е лъжлива като циганче от вицовете,но все другите й били криви :))
цитирай
9. nkf - Гете, това, че ернесто гевара е в...
28.11.2017 23:17
Гете, това, че ернесто гевара е всъщност евреин, тъй като майка му е такава, и е роднина на ариел шарон, го бях чел преди години при ифандиев. Не съм търсил допълнително информация по този въпрос, така че е възможно и да е така, но... аз честно казано на ифандиев не му вярвам много-много, поне в последните няколко години.Даже направо бих казал, че за почти нищо не се хващам на доверие в неговите писания. Иначе, конкретно за гевара, сигурно е така. Има и една особеност обаче: гевара изповядвал ли е юдаизма? Щото извън религията разбирането и определнието за "евреин" се губи.
цитирай
10. get - - Относно ВЪПРОСА ... ?
29.11.2017 13:40
nkf написа:
Гете, това, че ернесто гевара е всъщност евреин, тъй като майка му е такава, и е роднина на ариел шарон, го бях чел преди години при ифандиев. Не съм търсил допълнително информация по този въпрос, така че е възможно и да е така, но... аз честно казано на ифандиев не му вярвам много-много, поне в последните няколко години.Даже направо бих казал, че за почти нищо не се хващам на доверие в неговите писания. Иначе, конкретно за гевара, сигурно е така. Има и една особеност обаче: гевара изповядвал ли е юдаизма? Щото извън религията разбирането и определнието за "евреин" се губи.


... като за момент оставам настрана Ифандиев и обективността му за родственост м/у Ариел Шарон и Селия Шайнерман?

- За мен имаме КОРЕЛАЦИЯ между расистко-религиозния юдаизъм, с ционизма ... а от ционизма(тоест секуларен юдаизъм) до Марксизма с производните му интернационален-социализъм(меншевизъм<>либерализъм>нео-марксизъм), национален-социализъм(болшевизма при Сталин, донякъде и Ленин) ... национал-социализма(Хитлер) ... и фашизма(Мусолини) НА ВСИЧКИ КОРЕНИТЕ ИМ ИДВАТ от марксовото учение!
- Защо настоявам за корелация: линейна взаимно обусловеност при протичане на процеси и факти? По причина, на следното? УЧИТЕЛЯ и духовен наставник на Маркс, е циониста и първи "научен-социалист" Мозес Хес - автор на ционистката и социалистическа, наред с това, творба "„Рим и Йерусалим. Последният национален въпрос“.

- Второ - вече го посочих ... първите "социалисти" в контекста на национал-революционното ВМРО ... ако проследим живота и връзките в техните политически позиции ... виж повече, за ОСНОВАТЕЛЯ НА ГРЪЦКАТА КОМПАРТИЯ - вече цитирания(от мен), Аврам Бенароя?

- За релации (без "ко") - можем да установим и при един Фройд ... и връзките му с болшевишкото външно разузнаване и един Ейтингтън - човека пряко замесен в убийството на Троцки(меншевик и Интер-социалист).
- Такива "релации" можем да установим при един друг "аржентинец" - създателя на Франкфуртската школа ... и при ... ?

П.П. - Франкфуртска школа(марксистка + нео)

(на немски: Institut fur Sozialforschung) е организация за изследване, покриваща теми като социология и континентална философия, познат още, като институционален дом на Франкфуртската философско-марксистка школа.
Основан е във Франкфурт на Майн през 1923 г. (впоследствие присъединен към Университета Гьоте) с дарение от Феликс Вейл(Felix Jose Weil). Същият е студент на марксисткия философ Карл Корш.
Средствата за основаване на института са осигурени от баща му, еврейският аржетино-германски и най-голям търговец на зърнени храни, Hermann Weil, от началото на 20-ти век!
- Любимо поле за изследване на сина, на дарителя Weil, е в областта на "Socialization=Обобществлението" (нем. Vergesellschaftung): Което накратко казано: Се изразява в процеса на преход, от частни(«капиталистически»), към обществени(обобществени=социалистически) форми на владение и разпределение на материални блага.(?)

Второ направление което се разработва от Института, е това известно под понятието Фройдо-марксизъм ... повече по въпроса е писал (упоменатият вече) Х. Краузе ... при който, освен МАРКСОВАТА: Революционна борба на пролетариата - включва и борбата на други "подтиснати СЕКСУАЛНО малцинства" - част от които се явяват и тези от "розовият спектър" ... така "любими" за руско-ортодоксалните-сталинисти, "либерасти" ... и/или примерно "расовите" малцинства, както е примерно с нашите "роми" - ЯВЯВАЩИ СЕ ИДЕАЛЕН лумпен-материал при една бъдеща ... революция?
- Ако ми позволите да го играя идеолог-оратор ще кажа:
- Трябва да РАЗШИРЯВАМЕ с-о-ц-и-а-л-н-а-т-а б-а-з-а ПОДДЪРЖАЩА борбата на Партията за "социална" революция - Другари - щот само пролетариата НЕ СТИГА! :)))!
- Инак революционерите-патрЕоти, на думи никак не обичат "емигранти", "цигани" и "обратни", но както "не ги обичат", ... така "другарите" ги използваха през "революционната 1968 г." наред с троцкистко-маоистките студентчета, КАТО в "РЕВОЛЮЦИЯТА" се включи и "хомо-интернационала" и арабско-алжирските националсти - ЗА КАКВИ ЦЕЛИ ГИ ИЗПОЛЗВАХА, е друг ИНТЕРЕСЕН ВЪПРОС?!

Трети НЕ ПО-МАЛКО ВАЖЕН ВЪПРОС?
- Имат ли приложна НЯКАКВА СТОЙНОСТ изследванията на Франкфурстския троцкистко-меншивистки институт за "реалният социализъм"?
- Да, те имат такава - стига да проучим: Какво е правил през 1927/28 г. директора на Института, геносе Полак, при товарищ Сталин - при оказване методическа помощ ПРИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ПЛАНИРАНЕ в СССР ?!

- Това, на кратко ... вярвам, ще провериш обективността на твърденията в моите проучвания?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojil
Категория: Политика
Прочетен: 1772099
Постинги: 292
Коментари: 5326
Гласове: 64245
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Интересен комплект от финансови съвети
2. Русия искала да провали Илинденското въстание
3. Няма "славянска" азбука- има Българска
4. Как бе посърбен Българския град Пирот
5. Съвецки грабежи в България до 1947 г.
6. Коронавирусите не са нови за човека
7. Русия помагала на турците в арменския геноцид и карала султана да окупира половин България
8. Ботев за истинския лик на сърбите и "румънците"
9. Българските контрачети през Втората световна война
10. 6-те ястребинчета убити от шумкари,за да не ги издадат
11. Руският фокус с македонския заек
12. Какво е направила Русия за България
13. Царска Русия забранявала украинския език,няма общо с Кирил и Методий
14. Уранови находища в България
15. Насраните руски орли - велики стихове
16. Фалшивата ни история е резултат от руската хибридна война срещу нас
17. Москва се е подписала под договор, изрично позволяващ разширяване на НАТО
18. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу България
19. Съвецките чутури не са изкуство,а червена пропаганда срещу народа ни
20. Русия умишлено оставяла хората си да измират от глад,за да краде подаяния от Запада